Zpět k nabídce

Kutná Hora - Vnitřní město, velký rodinný dům 7+2 se zahrádkou 60m2 + možná směna za byt s doplatkem

9 800 000Kč

Popis nemovitosti

Možná směna za byt s doplatkem kupujícího ve výši cca 6.000.000.-Kč
Naše kancelář nabízí k prodeji krásný a skutečně velký rodinný dům s garáží v centru historického města Kutné Hory. Nachází se necelých 300 m od Palackého náměstí v klidné, turisty míjející ulici.
Jedná se o podsklepený dvoupodlažní dům o celkové dispozici 7+2 s více jak 90 m2 velkou půdou pro vybudování dalšího obytného prostoru s nádherným výhledem na střechy starého města. K domu náleží garáž přístupná přímo z ulice a za domem se nachází malá zahrádka se zděnou kolnou, která je oddělená od sousedních pozemků vysokým zděným oplocením.
Nynější podoba domu pochází z počátku 20. stol. Z dochované dokumentace víme, že v průběhu 70. let prošel modernizací. Nejzásadnější soudobou změnu a rekonstrukci však prodělal v letech 2007-12.
Budova i pozemek se nachází v památkové rezervaci, nicméně dům sám o sobě není kulturní památkou. Průčelí domu má odpovídající nezateplenou štukovou fasádu s dřevěnými okny s dvojskly. V zadní části domu jsou okna plastová s trojskly a je tu dovoleno případné zateplení pláště. Fasádu zde čeká renovace. Střecha domu je sedlová s betonovou střešní taškou.
Dům byl velkou rodinou obýván jako jednogenerační, nicméně původní koncept domu spočíval v bytových jednotkách na jednotlivých podlažích. Majitelé převzali z původní koncepce etážové topení, jednotlivá podlaží jsou tak vytápěna samostatnými plynovými kotli s vlastními odběrnými místy. Případné zřízení samostatných odběrných míst elektřiny by také nebylo zvlášť složité, každé podlaží má vlastní jistící okruh. Znamená to tedy, že byste v domě mohli klidně vytvořit třeba tři bytové jednotky (+ půdní vestavbu). A to i proto, že prostorné světlé kamenné schodiště je přístupné jak hlavní vchodem z ulice přes přízemní byt, tak i ze zahrádky zadním vchodem přes verandu. Lze tak vytvořit krásný velký byt propojením 2NP a půdy a přitom mít ještě v přízemí jednu samostatnou bytovou jednotku třeba ke komerčnímu pronájmu.
Dispozice v 1NP je 3+kk o ploše cca 78 m2 a ve 2NP 4+1 cca 80 m2. Sklepní/suterénní, dobře větratelné a prosvětlené prostory mají směrem do zahrádky okna. Část našla využití jako domácí fitness a druhá sloužila ke svému půdnímu účelu - skladování potravin. Další dva prostorné sklepy směrem do ulice slouží jako technické zázemí pro jeden z plynových kotlů a kotle na tuhá paliva. Další je sklep uhelný.


Více informací naleznete na webové stránce jancesal/rd-kutnáhora-hradební.cz a neváhejte mne prosím kontaktovat a domluvte si prohlídku této skvělé nemovitost.

Základní údaje

Evidenční číslo515/3752
Typ nemovitostiDomy
UpřesněníRodinný dům
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuAktivní

Cena a údaje k ceně

Cena9 800 000
Měna
Složení cenyvčetně právního servisu, s provizí RK

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaKutná Hora-Vnitřní Město, Kutná Hora
AdresaKutná Hora, Kutná Hora-Vnitřní Město
GPS latitude49.95160223
GPS longitude15.26574345

Vlastnosti, volby

Umístění v obciCentrum obce
Konstrukce budovyCihlová
Typ budovyV bloku
Inž. sítě230V, 400V, Internet, Plyn, TV kabel
VybaveníBalkon, Zahrada, Garáž
Možnosti topeníÚstrední plynové
VodaDálkový vodovod
PlynPlynovod
OdpadVeřejná kanalizace
Elektro230V, 400V

Plochy

Užitná159 m2
Zahrada72 m2
Balkon3 m2
Sklep58 m2

Podlaží, počty místností

Počet NP2
Počet místností8
Počet pokojů6
Počet koupelen2
Počet garáží1

Máte otázku?

Kontaktujte makléře

Jan Česal