top of page
IMG_3435fin.jpg
O společnosti

Realitní kancelář ŠMÍD & PARTNERS poskytuje profesionální realitní služby pro veškeré typy nemovitostí, nabízí prodej či pronájem nemovitostí, poradenství pro developery, výkupy, odhady nemovitostí pro prodej či dědictví.

Cílem společnosti je poskytovat ten nejlepší realitní servis s použitím nejmodernějších postupů tak, aby pro své klienty zobchodovala nemovitosti maximálně výhodně a bezpečně.

Ve spolupráci s advokáty, geodety a s finanční skupinou Gepard Finance, a.s. realitní kancelář ŠMÍD & PARTNERS poskytuje komplexní realitní služby včetně financování.

Na začátku všeho bylo přání a touha dělat realitní práci jinak a lépe, než bylo v dané době zvykem. Možná to byl ze začátku jen sen, který se postupně proměnil ve vizi. 

Vše se v životě vyvíjí a nic nezůstává stejné. I my se stále snažíme zlepšovat naše služby. Hledáme stále nové nástroje, které nás posouvají dál.

Naše práce je o znalostech, zkušenostech, informacích, technologiích, ale hlavně je o lidech. O lidech a vztazích, na kterých si zakládáme a na kterých nám záleží.

Proto se také naše společnost jmenuje ŠMÍD & PARTNERS. Jsme tým zkušených obchodníků a odborníků na nemovitosti. Jsme obchodní partneři, kteří společně pracují na tom, aby naši klienti byli spokojeni a dostali tu nejlepší péči. Partnerství je o důvěře, čestnosti, spolehlivosti i sdílení.

Budeme moc rádi, když se na nás budete s důvěrou obracet.

Petr Šmíd

15398_22762b.jpg

Historie společnosti

"Společnost vznikla v roce 2011 pod názvem REGION REAL MAX, s.r.o. Jeden z důvodů, proč jsem tuto společnost založil, byl ten, že jsem chtěl, aby fungovala jinak než jiné společnosti v té době na trhu. A to jak směrem ke klientům, tak i k makléřům. Pro klienty jsem chtěl, aby vše bylo jednodušší, transparentní, aby zprostředkovatelské smlouvy byly srozumitelné a klient přesně věděl, co vše je v provizi zahrnuto.

Pro makléře jsem chtěl lepší finanční ohodnocení. Jedině skutečně dobře ohodnocení makléři odvádějí skvělé výsledky.

Naší kanceláři se každým rokem dařilo, ale zjistil jsem, že abych mohl klientům nabídnout ještě lepší servis a ochranu jejich financí a pro makléře větší povědomí značky, musím najít partnera, který toto může nabídnout.

Hledání nebylo tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Na našem trhu je pár velkých hráčů, ale jen jeden měl to, co jsem hledal. A to sílu seriozní značky a hlavně ochranu finančních prostředků v bankovní úschově. A tou společností byla právě Realitní společnost České spořitelny. Už název napovídá, že se jedná o dceřinou společnost České spořitelny.

Od 15.9.2016 do 30.9.2020 jsme se stali oficiálně členy sítě Realitní společnosti České spořitelny. Během této doby jsme vždy zaujímali přední místa v celorepublikovém hodnocení poboček včetně 1.místa v produkci za r.2018. 

Období v České spořitelně nám přineslo mnoho zkušeností a kontaktů, naučilo nás fungování v rámci velké korporátní společnosti a rozhodně bylo pro nás velkým přínosem.

 

Ale vše má svůj vývoj - v roce 2020 dochází v České spořitelně k ukončení projektu Realitní společnosti České spořitelny. Pro nás to znamenalo znovu se zamyslet nad dalším směrem. Společnost tedy získává nový brand ŠMÍD & PARTNERS a pokračuje ve své vizi - nabízet vysoce kvalitní realitní servis klientům, takový, jaký není na českém realitním trhu běžný.

Doufám, že budete s našimi službami skutečně spokojeni."

 

Petr Šmíd

zakladatel

Příběh naší nové kanceláře v Kolíně

aneb jak jsme vdechli nový život staré budově knihtisku

Na počátku byla naše potřeba najít si větší prostory pro makléře a klienty. Zároveň jsme nechtěli opustit kolínské Zálabí, kterému fandíme, protože má skutečně co nabídnout. Naskytla se příležitost získat prostory bývalého knihtisku v ulici Na Louži, které naposledy sloužily jako prodejna textilu. 

 

Velkorysý otevřený prostor se 4 m vysokými stropy, prosvětlený velkými původními výlohami nás jednoduše nadchl. Ke spolupráci jsme přizvali mladého architekta Ing.arch.Tomáše Lindovského z architektonického studia Domoro, který do projektu vložil svou mladistvou střídmost a moderní pražskou duši. 

 

Pustili jsme se do našeho velkého projektu s cílem vytvořit neotřelé kancelářské prostory, které budou příjemné jako kavárna, praktické pro každodenní práci a jednání s klienty a které v sobě ponesou odkaz na původní účel budovy - knihtisk.

Během stavebních prací byly odkryty nečekané, krásné původní malby na stropech, které jsme se rozhodli zachovat a které jsou jedním velkým obrazem provázejícím návštěvníka celými prostory. Spolu s promyšleným osvětlením a zachováním dalších původních prvků, jako například dvoukřídlých dveří, tvoří starobylou kulisu v moderním prostoru.

Největší přednost - vysoké stropy a vzdušnost - se ukázala také jako největší problém velkých prostor, a to zvukovou ozvěnou. Bylo nutné najít spoustu nenápadných řešení, jak zkrotit zvuk a přitom se vyvarovat použití klasických nehezkých prvků jako jsou zátěžové koberce, polystyrenové stropní čtverce apod.

Staré knihy z 19. a počátku 20.století jsou součástí celého prostoru, nesou v sobě historii a účel budovy. Zároveň i další použité prvky se svou lehce industriální tváří odkazují na historický původ.

Nechtěli jsme na stěny umístit bezduché dekorace. Proto jsme část prostoru věnovali umělcům k vystavování jejich děl. Kdokoliv z umělců bude chtít vystavovat své obrazy, může nás oslovit - rádi mu prostor přenecháme a on tak může přiblížit své umění lidem. A pro naše klienty tak každé zařizování běžných záležitostí může být zároveň i malá procházka galerií

A jak celá rekonstrukce dopadla? Z prostor jsme naprosto nadšení a doufáme, že budete také. Děkujeme všem, kteří se na rekonstrukci podíleli, ať už nápadem nebo přiloženou rukou k dílu.

Ve fotogalerii si prostory můžete prohlédnout - nebo ještě lépe - zastavte se u nás na kávu.

Těšíme se na Vaši návštěvu ...

bottom of page