Zpět k nabídce

Multifunkční dům, Jungmannovo náměstí 491, Kutná Hora - Vnitřní město

8 900 000Kč

Popis nemovitosti

Dovoluji si Vám nabídnout ke koupi multifunkční městský dům situovaný v historické části Kutné hory - Vnitřní město na adrese Jungmannovo náměstí 491.
Tří podlažní dům se zdobenou historizující fasádou, mansardovou střechou a pavlačí směrem do vnitřního traktu je postaven na pozemku s celkovou výměrou 249m2, jeho podlahová plocha činí 367m2 a je součástí památkově chráněného území.
Dům se skládá ze dvou částí - hlavního historického domu a stavby z roku 2008 s dalšími 95m2 podlahové plochy ve vnitřním traktu.
Hlavní dům nabídne 4 zkolaudované jednotky - 1 komerční prostor, 3 bytové jednotky, je částečně podsklepen, připojen na všechny inženýrské sítě. Každá jednotka je samostatně vytápěna, má zajištěn vlastní ohřev TV a vlastní měřidla.
Ve dvorním traktu byla v roce 2008 nově postavena a kolaudována samostatně stojící zděná stavba s obytným podkrovím za účelem vybudování další jedné bytové jednotky o dispozici 2+kk s terasou s celkovou podlahovou plochou 75m2 a s příslušenstvím v podobě skladovacích a úložných prostor s celkem 20m2. Přístavba je rovněž napojena na všechny IS, vytápění a ohřev TV pomocí vlastního plynového kotle.
Komerční prostor v přízemí hlavního domu má zajištěn vlastní vstup z Jungmannova náměstí, disponuje samostatným sociálním zařízením. V přízemí domu jsou k dispozici další skladovací či administrativní prostory s vlastním WC.
Samostatným vchodem je zpřístupněna obytná část domu a dvorní trakt s přístavbou. Druhé a třetí podlaží hlavního domu je přístupné pohodlným centrálním schodištěm, druhé podlaží nabízí dvě bytové jednotky - 1x 1+kk se zachovalou historizující atmosférou a výhledem do Jungmannova náměstí a 1x 2+kk s pavlačovou terasou s výhledem do zadního traktu. Ve třetím podlaží je zkolaudována jedna velká podkrovní bytová jednotka o dispozici 3+kk se šatnou, 2x koupelnou s WC s výhledy do Jungmannova náměstí i zadního traktu, která je aktuálně pro potřeby stávajících majitelů rozdělena na dva menší byty 1x 1+kk a 1x 2+kk.
Dům procházel od roku 2005 postupnou rekonstrukcí, byla natažena fasáda, položena střešní břidlicová krytina, byly vybudovány, vybaveny a řádně zkolaudovány bytové jednotky a zcela nově vystavěna přístavba v zadním traktu. Dům sloužil jako nájemní, bohužel v posledních letech nebyla výběru nájemníků věnována náležitá péče, což se odrazilo především na stavu vybavení jednotek.
Dům je jedinečný, má skvělý potenciál, krásnou polohu a je připraven poskytnout pravidelný měsíční výnos. Pro další informace či prohlídku domu jsem k dispozici.


Základní údaje

Evidenční číslo595
Typ nemovitostiDomy
UpřesněníRodinný dům
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuAktivní, jen vlastní WEB
En. náročnostE - Nehospodárná
Podle vyhláškyvyhláška č. 264/2020 Sb.

Cena a údaje k ceně

Cena8 900 000
Měna
Poznámka k ceněCena uvedena vč. právních služeb a provize RK
Složení cenys provizí RK

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaJungmannovo náměstí, Kutná Hora-Vnitřní Město, Kutná Hora
AdresaKutná Hora, Kutná Hora-Vnitřní Město
GPS latitude49.948305
GPS longitude15.272276

Vlastnosti, volby

Umístění v obciCentrum obce
Konstrukce budovySmíšená
Typ budovyV bloku
Inž. sítěVoda, pitná, 230V, 400V, Internet, Plyn, Kanalizace
VybaveníTerasa, Sklep
CharakteristikaBydlení pro rodiny
Vybavenost okolíKompletní síť obchodů a služeb, Supermarket, Škola, Školka, Úřady, Zdravotnická zařízení, Pošta
Dopravní spojeníMHD, Silnice, Autobus
Možnosti topeníÚstrední plynové
VodaDálkový vodovod
PlynPlynovod
OdpadVeřejná kanalizace
KomunikaceDlážděná
TelekomunikaceInternet
OkolíObchodní a obytná
Elektro400V, 230V

Plochy

Užitná462 m2
Podlahová462 m2
Zahrada42 m2

Podlaží, počty místností

Počet NP3

Máte otázku?

Kontaktujte makléře

Monika Radinová